Pişmiş Kısır (Urfa)

5 kişilik.

500 gr köftelik bulgur
2 yemek kaşığı d.salçası.
1 kaşık biber salçası
1 ç.kaşığı kimyon karabiber,
1 yemek kaşığı pul biber
2adet kuru soğan
2 adet s.biber
yarım demet maydanoz
1 demet yeşil soğan.
1 buçuk su bardağı sıvıyağ.

yapılışı

Tencereye yağı koyun kurusoğanı kıyın güzelce pembeleşsin sırasıyla salça yı baharatlarını koyup üstüne bulguru ve 4 bardak su ekleyip ağır ateşte 15 dakika pişirin.bir kenarda yeşilliğini doğrayıp altını söndürdükten sonra içine katın.yanında turp ve ayranla servis yapın turşuda çok güzel yakışır. not.bu anlattığım kısır klasik kısırdan daha lezzetlidir ve en önemlisi mideyi incitmez pişmiş olduğu için allaha emanet olun.allah hepimizi hidayete erdirsin iyi insanlarla karşılaştırsın.

About these ads

No comments yet»

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: