Ayran aşı (Bingöl)

tatlı yoğurt
aşurelik buğday
yumurta
nohut
yarpuz (yabani nane)

yoğurt ve yumurtayı çırpıp önceden haşladığımız nohudu ve yıkadığımız buğdaylarıda katarak ateşte sürekli kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynara geçince yarpuzlarını koyup orta ateşte pişirelim.
İster sıcak isterse soğuk olarak servis yapalım.

Reklamlar

No comments yet»

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: