GÖMME (BİNGÖL)

Malzemesi
2 su bardağı un
Aldığı kadar su
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak

Unu hamur yoğurma kabına alıp su ekleyerek yoğurun. Kalın ve yuvarlak bir ekmek şekli verin. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
Pişen ekmeği fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Yoğurda koyu ayran kıvamını alacak kadar su ekleyip çırpın. Sarımsakları ezip ayrana ekleyin ve iyice karıştırın.
Ekmeği ufak ufak doğrayıp genişçe bir tabağa alın. Üzerine sarımsaklı ayranı gezdirerek dökün. Tereyağını tavada eritip ayranlı ekmeklerin üzerine gezdirin. Hoşaf eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Reklamlar

No comments yet»

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: