Peynir helvası (Malatya)

Peynir helvası (Malatya)

1 paket tereyağı
3 cay bardağı un
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 paket dil peyniri

Tereyağı ve un pembeleşene kadar kavrulur. Küçük parçalara ayrımış dil peyniri, karışıma eklenir.
Peynir eriyene kadar karıştırmaya devam edilir.
Sonra şeker katılır, bir çay bardağı su eklenir, karıştırılır, peynir yağını bırakana kadar pişirmeye devam edilir.
Servis tabağına bastırarak yerleştirilir. Donunca servise sunulur.

Reklamlar

No comments yet»

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: