Pirpirim aşı (Elazığ)

1 demet pirpirim (semizotu)
1 çay bardağı nohut
Yarım çay bardağı yeşil mercimek
Yarım çay bardağı börülce fasulyesi
1 soğan
Yarım çay bardağı dövme (aşurelik buğday)
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
Tuz, karabiber

1. Nohut, mercimek, börülce ve dövmeyi akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün sularını değiştirip hafif haşlayın ve süzün. Soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayın. Semizotunu yıkayıp küçük küçük doğrayın.
2. Tencerede margarini eritip soğanı pembeleştirin. Salça, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Nohut, mercimek, börülce, dövme, semizotu ve suyu ekleyin. 30 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.

Reklamlar

No comments yet»

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: