Börek Çorbası -2 (Kayseri)

6 kişilik Gerekli malzeme:
2.5 su bardağı un
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Tuz
İç malzemesi:
150 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
2 soğan
8 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış mercimek
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Kuru nane

1 Un, yumurta, su ve tuzu karıştırıp sert bir hamur hazırlayın. 15 dakika dinlenmeye bırakın.
2 Kıyma, maydanoz ve rendelenmiş soğanla iç malzemeyi hazırlayın.
3 Dinlenen hamurdan kalın bir yufka açıp birer santimlik kare parçalar kesin. Üzerlerine birer tutam kıymalı harç yerleştirip bohça şeklinde kapatın.
4 8 su bardağı suyu geniş bir tencerede kaynatın. Hazırladığınız bohçaları kaynamakta olan suya atıp 10 dakika haşlayın. Mercimeği ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
5 Margarini tavada eritip salçayı ilave edin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra tencereye ekleyin. Ateşten alıp kuru nane ile süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Reklamlar

No comments yet»

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: