BULGURLU SULU KÖFTE (BİTLİS)

MALZEME:
Kıyma
250 gr. İnce bulgur
2 su bardağı Soğan
1 adet Salça
1 yemek kaşığı Sıvı yağ
3 yemek kaşığı Sumak suyu
1/3 su bardağı Reyhan
2 yemek kaşığı Kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı Tuz

YAPILIŞI:
1. Kıyma ve bulgur karıştırılır, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek iyice yoğrulur. Fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır.
2. İnce doğranmış soğan yağda hafif pembeleştirilirken salça ilave edilir. Daha sonra tencere yarı yarıya su ile doldurulur. Su kaynatılır.
3. Su kaynadığında tuz ilave edilerek köfteler salınır.
4. Köftelerin pişmesine yakın sumak suyu ve reyhan ilave edilir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alınır.
Not:
1- Sumak suyu yerine l limonun suyu da kullanılabilir.
2- Bitlis yöresi Ramazan yemeklerindendir.

Reklamlar

No comments yet»

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: