Ciğer Tablaması – 2 (Bitlis)

250 gr. dana ciğeri
2 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
1/4 paket margarin
kuru nane
reyhan
karabiber
tuz
pulbiber

Ciğer, soğan, bulgur blendereden geçirilir. Tepsiye dökülür, üzerine salçalar ve baharatlar eklenir, 8-10 dakika yoğrulur. Ceviz kadar parçalar alınır, önce yuvarlak yassı bir köfte yapılır, sonra parmakla ortası hafif çukurlaştırılır. Kaynayan tuzlu suda 3-4 dakika haşlanır, servis tabağına çıkarılır, üzerine kızdırılmış yağda pul biber gezdirilir.

Reklamlar

No comments yet»

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: