Nevzine (Kayseri)


1 paket tereyağı (250 gr.)
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı ceviz
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 , 5-5 su bardağı un
Şurup İçin;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Önce şurup hazırlanır, soğumaya bırakılır. Erimiş, ılımış tereyağı, tahin, yoğurt, ceviz, un ve kabartma tozu iyice karıştırarak sert bir hamur yapılır, hamur bol yağlanmış fırın kabına bastırarak yerleştirilir, baklava dilimler gibi kesilir. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında pembe renkte pişirilir. Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şurup gezdirilir.

Reklamlar

No comments yet»

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: