Pastırmalı Börek -1 (Kayseri)

3 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
10-12 dilim pastırma
üzeri için; çörekotu

Öncelikle böreğin sıvı kısmı hazırlanır, yoğurt sıvıyağ ve yumurtanın beyazı karıştırılır. İlk yufka tezgaha serilir, yoğurtlu karışım sürülür, üzerine 2. yufka serilir, gene yoğurtlu karışım sürülür, 3. yufka da serilip üzerine yoğurtlu karışım sürülür. Sigara böreğinde olduğu gibi, üçgen olarak 12 eşit parçaya kesilir, kenarına pastırma konur, sağdan ve soldan katlanarak 2 parmak kalınlığında gevşek rulolar şeklinde sarılır, yağlanmış fırın tepsisine börekler dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir. 190 derece fırında pembe renkte pişirilir.

Reklamlar

No comments yet»

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: