Pastırmalı Börek -2 (Kayseri)

4 kişilik Gerekli malzeme:

1 su bardağı yoğurt,
yarım su bardağı sıvıyağ,
2 yumurta,
3 yufka,
10 dilim pastırma,
çörek otu

1 1 yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın. Yoğurt, yağ ve yumurtaları geniş bir kasede karıştırın.
2 Bir yufkayı açıp her tarafını kaplayacak şekilde yoğurtlu karışımdan sürün. İkinci yufkayı üzerine serip işlemi tekrarlayın. Üçüncü yufkayı da serip kalan karışımı yayın.
3 Hazırladığınız 3 katlı yufkayı 10 eşit üçgen parçaya bölün. Üzerlerine pastırmaları yerleştirip geniş sigara böreği şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otuyla süsleyin. Orta hararetli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Reklamlar

No comments yet»

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: