BULGUR PİLAVI (YOZGAT)

MALZEMESİ:
3 su bardağı bulgur,
yarım su bardağı haşlanmış nohut,
1’er soğan, havuç ve domates,
1 çorba kaşığı tereyağı,
100 gr. margarin,
4 su bardağı et suyu.

Domates, soğan ve havucu rendeleyip, kızdırılmış yağda hafif pembeleştirin. Üzerine et suyunu ve nohutları ekleyip, 10 dakika kadar kaynatın ve bulguru ilave edin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, bulguru suyunu çektirin. Tereyağını kızdırıp bulgurun üzerine gezdirin.

Reklamlar

No comments yet»

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: